Ana Sayfa
Duyurular
Erasmus+ Yerleştirme Sonuçları Onaya Açıldı

Erasmus+ Yerleştirme Sonuçları Onaya Açıldı

2014 – 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI

                Yerleştirme işlemlerimiz sonuçlanmış olup; tarafınızca onaylanmak üzere www.ersbasvuru.sakarya.edu.tr adresinde yayınlanmıştır. Onay sürecimiz 23 Mart 2014 saat 00:00 a dek sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Söz konusu tarihe kadar sistem üzerinden yerleştirilmesine onay verilmeyen öğrencilerimiz haklarından vazgeçmiş kabul edileceklerdir. Onay süreci hakkında önemli bilgilendirme;

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İÇİN;

-          Başvuru ve tercilerinizin gerçekleştirildiği süreçte tarafınıza yapılan bilgilendirmede Yabancı Dil Yeterlilik Seviyesi B1 olarak belirtilmiş, ancak yazılı sınavdan 50 ve üzeri alan öğrencilerimizin yerleştirmeleri gerçekleştirilmiştir.

-          Yazılı sınavımızda 50 ve üzeri puan alan öğrencilerimize dil belgesi düzenlenecektir. 50 ile 60 arası puan alarak yerleştirilen öğrencilerimizin Hareketlilik başlangıç tarihine kadar bu açıklarını gidermeleri gerekmektedir. Duyurularımızda daha evvelde dile getirdiğimiz üzere yazılı sınavda başarılı olan, yerleştirilen ve onay veren öğrencilerimiz yerleştirildikleri üniversite ile görüşmelerinde, her ne kadar bizden dil belgesi alsalar da, yetersiz bulunmaları durumunda başvuruları reddedilebilir, bu nedenle hareketlilik başlangıç tarihine kadar dil desteği almanızı tavsiye ederiz.

-          Erasmus+ Sürecinin ilk uygulama yılında tüm standart belgelerimiz güncellenecek olup; konu ile ilgili güncel bilgilendirmeler e posta,www.erasmus.sakarya.edu.tr ve https://www.facebook.com/groups/10150094653380574/ grubumuz üzerinden eş zamanlı olarak duyurulacaktır. Ayrıca Erasmus+ süreci ile ilgili bilgilendirme toplantımız yapılacak olup tarih ve yer bilgileri en kısa zamanda web sitemizde duyurulacaktır. Lütfen süreci takip ediniz.

-          Başarılı tüm öğrencilerimiz asil olarak yerleştirilmiştir, bu nedenle yedekler için ikinci bir onay süreci olmayacaktır. Ancak, asil yedek olarak yerleştirilen öğrencilerin 24 Mart 2014 Pazartesi günü müdürlüğümüze bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN;

-          Staj hareketliliğine başvuran ve yazılı dil sınavından 30 ve üzeri alan tüm öğrencilerimiz Staj Hareketliliğinden asil olarak faydalanabileceklerdir.

-          Erasmus+ Staj faaliyeti tüm seviye öğrencilerimiz için en az 2 en fazla 12 ay olarak belirlenmiştir.

-          Staj faaliyet alanları eğitim alınan alan ile ilgili olmak zorundadır. Öğrencilerimiz staj yerlerini kendileri bulmakla yükümlüdür. Bu konuda müdürlüğümüze gelen ilanlar http://www.erasmus.sakarya.edu.tr/index.php?bolum=bilgi-paketleri linkin de yer almaktadır.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: 2014-2015 ERASMUS+ FAALİYET DÖNEMİ İÇİN İKİNCİ BİR BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİNE ÇIKILMASI DURUMUNDA ŞU AN ASİL OLARAK YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİMİZ YERLEŞTİRİLDİĞİ ALANDA BAŞVURU YAPAMAYACAKTIR.

Sonuçlar Öğrenim ve Staj Olarak ekli listelerde de görüntülenmektedir.