Ana Sayfa
Duyurular
2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kontenjanları Hakkında

2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kontenjanları Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,
 
Bildiğiniz gibi Erasmus Başvurularımız 03 Şubat 2020 tarihi itibarı ile sona ermiş ancak dil sınavı ve yerleştirme süreçlerimiz devam etmektedir. Süreç takvimimizi bir kez daha ekte bulabilirsiniz. Sınav sürecinden sonra 27 Şubat 2020'de sistemimiz sadece not ortalaması ve dil puanı yeterli olan öğrencilerimize tercih yapmaları için açılacaktır. Tercihler yapıldıktan sonra hibemizin elverdiği kontenjanımız çerçevesinde yerleştirme yapılacaktır.
 
2020 Dönemi için Öğrenim Hareketliliği kontenjanımız 160-220 civarı öğrenci arasında olacak şekilde planlanmaktadır. (Bu sayılar öğrencilerimizin tek veya iki dönem seçmesi durumuna göre değişebilir).
 
Yerleştirmeler; GANO'nun 50%'si, Yabancı Dil puanının 50%'si (19 Şubat tarihinde yapılacak 2. sınav notu / geçerli ve yeterli dil sertifikası notu) baz alınarak oluşacak "Erasmus yerleştirme puanınız" ile Üniversite genel sıralamasında en yüksek puandan başlamak kaydıyla ilk 160-220'ye giren öğrenciler için yapılacaktır.  Asil yerleştirmesi yapılan tüm öğrencilerimize sistem ONAY'ı açılacaktır, ONAY vermeyen öğrencilerimiz haklarını kaybedecek, ONAY veren öğrencilerimiz ise hak kazandıkları hareketlilik süreleri boyunca (bir veya iki dönem fark etmez) hibe alacaklardır. Tek dönem (güz dönemi) hak kazanıp ikinci dönem için uzatma yapan öğrencilerimiz için elimizde hibe olması durumunda ödeme yapılacak, aksi durumda hibesiz faydalanma durumu söz konusu olacaktır.