Ana Sayfa
Duyurular
Corona Virüs (covid-19) ve Erasmus Faaliyetiniz Hakkında

Corona Virüs (Covid-19) ve Erasmus Faaliyetiniz Hakkında

Corona Virüs (Covid-19) dolayısıyla bulunduğunuz üniversitelerde sürecin yakından takip edildiği bazı üniversitelerde tedbir amaçlı eğitime ara verildiği bilgileri bizlerle de paylaşılmaktadır. Bahar dönemi öğrenimine yurtdışında devam eden öğrencilerimizden dönüş yapmak isteyen öğrencilerimiz olabildiği gibi konuyla alakalı farklı sorular da tarafımıza yönlendirilmektedir. Bu çerçevede sizlerle aşağıdaki genel bilgileri paylaşmak istiyoruz.
 
Faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye'ye dönmek isterseniz bu mücbir sebebe girmekte olup her ne kadar 3 ayı doldurmamış olsanız da kaldığınız süre kadar hibe ödemesi yapılacaktır. 3 ayı doldurmuş olanlar için de kalınan süre kadar hibe ödemesi yapılacaktır.
 
Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okulları tatil edilirse, tatil süresince Türkiye'ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye'ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okul açıldığında tekrar okullarına dönebilirler. Bu süre için herhangi bir hibe kesintisi de olmayacaktır.
 
Buna ek olarak bütçemiz elverir ise ve faaliyetinizi sonlandırarak erken dönüş yapmış iseniz dönüş biletinizi karşılama durumu sözkonusu olabilecektir.
 
*Dönüş yapmanız durumunda SAÜ'de dönem kaybı olup olmayacağı hususu bölümünüzle alakalı bir durumdur, bu hususta bölümünüz ile görüşmeniz gerekmektedir.