Ana Sayfa
Duyurular
Erasmus Öğrenci Hareketliliği Sürecinin Durdurulması Hakkında

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ SÜRECİNİN DURDURULMASI HAKKINDA

Değerli Erasmus Öğrencilerimiz,

2020 dönemi Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri çerçevesinde seçimlerimiz yapılmış olup sürecimizin devam ettiği duyurusu yapılmıştı.

Ancak Ulusal Ajans’ın güncel bilgilendirmesi; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx   

duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için yeni ilana çıkılmaması, çıkılan ilanların sonuçlarının ilan edilmemesi gerekmektedir. Sonuçlar ilan edilmişse ek bir duyuruyla tüm hareketliliklerin durdurulduğu (yukarıdaki linkte yer alan 4.maddeye istinaden) ilan edilmelidir” şeklindedir.

Yukarıdaki bilgilendirme çerçevesinde Üniversitemizde her ne kadar 2020 Dönemi Öğrenim ve Staj Hareketliliği yerleştirme sonuçları ilan edilmiş olsa da ikinci bir duyuruya kadar hareketlilikler durdurulmuştur.

*Bu duyuru 2018 ve 2019 Dönemi hareketlilikleri kapsamında yerleşmiş olan hareketliliği henüz başlamamış ancak yakın zamanda başlayacak olan öğrencilerimizi de kapsamaktadır.

Süreç ile ilgili güncellemeler sizlerle web sitemiz aracılığı ile paylaşılacaktır.