Ana Sayfa
Duyurular
Ka-107 Projesi Öğrenci Öğrenim ve Staj Başvurusu Hakkında

KA-107 Projesi Öğrenci Öğrenim ve Staj Başvurusu Hakkında

KA-107 Erasmus Projesiyle program ülkesi olmayan “ortak ülkelere” Erasmus hareketliliği gerçekleştirilmesi mümkündür. Bu kapsamda üniversiteler her yıl Ulusal Ajansa proje başvurusu yaparak hareketlilik gerçekleştirilecek ülke için akreditasyon almak durumundadır. 2019 yılında üniversitemizin başvurusu olumlu sonuçlanmış ve Rusya – Dostoevsky Omsk State University ile Tarih ve Bilgisayar Bilimleri alanlarında, Kosova - Universum College ile İşletme alanında Erasmus KA-107 anlaşması yapılmıştır.

Söz konusu üniversitelerde anılan alanlar için 2020-2021 Bahar döneminde hareketlilik gerçekleştirmek üzere 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle Koordinatörlüğümüzce başvurular alınacaktır. Başvurular sadece bu üç bölümün öğrencilerine açılacak ve hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrenciler Sabis kullanıcı adı ve şifresiyle degisim.sabis.sakarya.edu.tr adresine giriş yaparak bu iki üniversiteden alanlarına tanımlı olanı seçeceklerdir.

 

Ülke

Üniversite

Bölüm

Dönemi

Lisans

Yüksek Lisans

Doktora

Staj

Rusya

Dostoevsky Omsk State University

Tarih

G/B, 1 Dönem

1

-

-

Bilgisayar Bilimleri

G/B, 1 Dönem

1

-

-

Kosova

Universum College

İşletme

G/B, 1 Dönem

2

2

 

KA-107 projesinde hem gelen hem de giden öğrenci üniversitemiz tarafından hibelendirilmektedir. 2019 projesi için, öğrencilere aylık 700€ ve ayrıca 2 ülke arasındaki mesafeye göre, 20€ ile 1.500€ arasında değişen seyahat desteği verilecektir.

KA107 Erasmus hareketliliği hakkı kazanmak için ana projemizde belirlenen kıstaslar geçerli olup, 2.20 GANO ve B1 İngilizce seviyesi gereklidir. Pandemi nedeniyle Erasmus Dil sınavı yapılmayacak ve son iki yıl içinde alınmış olan Erasmus Dil sınavı puanı veya buna eşdeğer dil belgeleri (Hazırlık Sınavı, YDS, TOEFL… vb.) kabul edilecektir.* (Ana projemiz için başvuru duyurusu ilerleyen tarihlerde yapılacaktır.)

*http://yd.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15806/80853/erasmus-sinavlari

Erasmus+ Koordinatörlüğü