Ana Sayfa
Duyurular
Eğitim Alma Hareketliliği Evrakları

Eğitim Alma Hareketliliği Evrakları

Değerli Personelimiz,

Erasmus+ Personel hareketliliği; Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Hareketlilik süreci sözleşme dönemleri içinde gerçekleştirilmekte olup, bu dönemler sözleşmeye adını veren yılda 1 Haziran tarihinde başlamakta ve onu takip eden 24 ayın sonu yani 31 Mayıs’ta bitmektedir. Her bir başvuru döneminde başvurunun hangi sözleşme dönemine ait olduğu ve faaliyetin hangi tarihleri kapsadığı belirtilmektedir. (Lütfen iş planı ve hibe sözleşmesini doldururken bu tarihlere dikkat ediniz.)

Faaliyet kapsamında Erasmus+ program ülkesi olan istediğiniz ülke ve kuruma gidebilirsiniz. Antlaşmalı olduğumuz kurumların listesi Erasmus+ sayfamızda yer almakta olup (http://degisim.sabis.sakarya.edu.tr/anlasmalar) bu kurumları tercih etmeniz kabul mektubu almanızı kolaylaştırsa da gideceğiniz kuruma karar verirken başvuru sırasında yaptığınız tercihlere ya da antlaşmalı kurumlara bağlı kalmak durumunda değilsiniz.  Gitmeyi düşündüğünüz kurumla da kabul mektubu alma aşamasında antlaşma yapmanız mümkündür.  

Ayrıca; bazı kurumlar düzenli aralıklarla Uluslararası Haftalar organize etmekte olup, dilerseniz bu haftalara da katılabilirsiniz. Bu etkinlikler takvimine şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://staffmobility.eu/staff-week-search  

Erasmus+ hareketlilik faaliyetinden seyahat hariç en az iki gün, en fazla 2 ay yararlanabilirsiniz. Fakat üniversitemiz tarafından size dört günlük hibe ödemesi yapılacaktır. Gidiş ve dönüş günleri için hibe ödemesi yapılmayacaktır.

Günlük hibe miktarları gidilecek olan ülkeye göre değişmekte olup, 2018 ile 2019 Sözleşme Dönemleri için aşağıdaki gibidir:

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük hibe miktarları (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık,  Danimarka, Finlandiya, İrlanda,  İsveç, İzlanda,  Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

153 €

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

136 €

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye *

119 €

 

Bununla birlikte “Mesafe Hesaplayıcısı (distance calculator)” (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm) üzerinden Sakarya Üniversitesi ile gideceğiniz yer arasındaki Km değeri dikkate alınarak seyahat gideriniz hesaplanmaktadır.

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Avro)

10-99 Km arası

20 €

100 - 499 Km arası

180 €

500 - 1999 Km arası

275 €

2000 - 2999 Km arası

360 €

3000 - 3999 Km arası

530 €

4000 - 7999 Km arası

820 €

8000 Km ve üzeri

1500 €

Faaliyetiniz için toplamda dört günlük hibe ile seyahat gideri ödenecektir. Bunların dışında ayrıca uçak, otobüs bileti gibi bir ödeme yapılmamaktadır.  Gitmeden günlük hibenizin %80’i ile seyahat giderinizin tamamı, döndüğünüzde de hareketlilik faaliyetinizde her hangi bir sıkıntı yoksa kalan %20’lik hibenin ödemesi yapılmaktadır.

Başvuru ve değerlendirme süreçleri her sözleşme dönemi için Erasmus+ Öğrenci ve Personel Hareketliliği Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından belirlenmekte, Üniversitemiz Senato’sunda kabul edildikten sonra sayfamızda ilan edilmektedir. Her iki hareketlilik için başvuru, değerlendirme ve seçim süreci aynı zamanda gerçekleştirilmektedir. Seçim süreci sonunda hak kazananlar önce itirazlar için taslak halinde, sonra itiraz süresinin bitiminde de asil olarak ayrı ayrı yayınlanmaktadır. Asil listeden feragat eden olması veya kabul mektubu getirilmemesi durumunda sürecin yönetilmesi için asil listelerle beraber yedek listelere de yer verilmektedir. 

Önemli not:

  • Uygulama Birimlerinde çalışan Öğretim Görevlileri ile Araştırma Görevlilerinin başvuruları Eğitim Alma Hareketliliği içinde değerlendirilmektedir. 
  • Başvuru döneminde uygun hareketliliğe başvurma şartı kabul edilmekte olup sehven Ders Verme Hareketliliğine başvuran idari personelin veya sehven Eğitim Alma Hareketliliğine başvuran akademik personelin başvurusu geçersiz sayılacaktır. Ayrıca her iki hareketliliğe birden ya da aynı hareketliliğe mükerrer başvuru yapılmaması önemle rica olunur.
  • Yabancı dil belgesi başvuruda ek puan getirmektedir. Bu konuda tarih sınırlaması olmamakla beraber, son beş yıl içinde alınmış belgelerin değerlendirme puanı daha yüksektir. Geçerli bir dil belgesine sahip personelin belgesini başvuru sırasında sisteme yüklemesi gerekmektedir. Dil belgesi yüklemeyenlerin dil puanı sıfır (0) kabul edilecektir.

 

Erasmus+ personel hareketliliği için; hareketlilik öncesi ve sonrası için hazırlamanız gereken evraklar aşağıdaki gibidir.

A. Yurt Dışına Gitmeden Evvel Hazırlanması Gereken Evraklar:

1. İş Planı (1 tanesi Erasmus+ ofisine, 1 tanesi Yurt Dışındaki Üniversite'ye, 1 tanesi de sizde kalacak şekilde hazırlanacak 3 adet orijinal imzalı ve mühürlü İş Planı)

2. Davet Mektubu

3. Ziraat Bankası Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi

4. İkili Anlaşma Fotokopisi ( Erasmus+ ofisinden temin edilecektir )

5. Rektörlük Oluru (Öğretim Görevlileri çalıştığı birime göre MYO Kararı /FYK/ÜYK alacaktır.)

6. Üniversite ve personel arasında imzalanan hibe sözleşmesi

B. Yurt Dışına Gidip Geldikten Sonra Hazırlanması Gereken Evraklar:

1. Katılım Sertifikası/Teyit Belgesi (İmzalı ve Mühürlü olacak şekilde ve kaç gün, kaç saat eğitim alındığı belirtilmiş olmalı)

2. Pasaport Kimlik Sayfası ve Girişi Çıkış Mühürlerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi

3. Faaliyet Rapor Formu (Dönüş İşlemleriniz yapıldıktan sonra Mobility Tool Üzerinden e-posta adresinize link gönderilecektir.)

4. Hareketliliğin içeriğine dair 1 sayfalık rapor

Hibe miktarları ve seyahat ödemeleri hakkında bilgilenmek ve daha fazla bilgi almak için haraketlilikten yararlanacağınız ya da yararlanmayı planladığınız sözleşme dönemi için yayınlanan Erasmus+ Uygulama El Kitabının ilgili bölümünü okumanız tavsiye olunur.

Erasmus+ programına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, Erasmus+  Hareketliliği faaliyetinizin başarılı geçmesini dileriz.